1. להגיע בידיעה שרוצים אתכם.
אף אחד לא היה מזמן אתכם לראיון אם לא הייתם מתאימים. ולכן אפילו אם אתם לא עומדים בחלק מדרישות המשרה- לא לבוא כאנדרדוג. לדעתם אתם מתאימים וזה מה שחשוב.
2. המושכות אצלך- אל תייצרו ראיון שטוח.
הם אחראיים על השאלות אבל אנחנו בהחלט אחראיים על התשובות. תדגישו בכל תשובה את הדברים אותם חשוב שהם שישמעו. אל תספרו רק מה עשיתם, תסבירו איך עשיתם את זה. תנו דוגמאות שממחישות את המקומות בהן יש לכם יתרון.
3. שימו דגש על מקצועיות + יכולות אישיות.
מראיינים רוצים להבין שאתם חזקים בשניהם. ולכן כבר שאתם מציגים את עצמכם, כשאתם מספרים איך עשיתם, תשימו דגש על איך עשיתם גם ברמה המקצועית וגם ברמה הבינאישית.
4. כשמבקשים מכם להציג את עצמכם, לא צריך לשים סטופר.
הצגה עצמית לא צריכה להיות קצרה. להיפך, הם באו לשמוע מי אתם, מה עשיתם, למה אתם מתאימים. יש לכם הזדמנות בשאלה הפתוחה הזו להביא את עצמכם הכי טוב שיש. מי שיבחר לומר: הובלתי תהליכים אסטרטגיים, הייתי אחראי על פרוייקטים, ניהלתי תקציב.
מה זה אומר? לא הרבה. בקורות החיים כתבתם מה עשיתם, עכשיו תספרו איך עשיתם את זה.
5. תדעו להסביר למה סיימתם.
תצאו מנקודת הנחה שישאלו אתכם למה סיימתם בכל מקום עבודה שכתבתם בקורות החיים שלכם. יש מראיינים שממש יתעכבו על זה ולכן תהיו מוכנים.
6. מראיינים רוצים לדעת שאתם רוצים אותם.
הרבה יתחילו אתכם בשאלה- מה אתם יודעים עלינו (על החברה) ולכן חשוב לעשות שיעורי בית לפני כל ראיון, לקרוא על החברה מבפנים (בתוך האתר) ומבחוץ.
7. לאחר שקראתם תחשבו אילו שאלות יש לכם.
מה מעניין אתכם? תשאלו שאלות עליהן אתם יכולים לתת ערך מוסף גבוה. למשל- אתם יודעים לעבוד טוב מאוד עם פלטפורמה מסויימת, תבררו איתם אם הם עובדים איתה וכך תוכלו לפתח שיחה על הערך המוסף שלכם.
8. כל שאלה לגיטימית.
זאת צריכה להיות נקודת ההנחה שלכם. אל "תצאו" על המראיינים, אל תגידו להם משפטים כמו, "כבר עניתי על זה", או "אני לא מבינה למה זה רלוונטי" או "זה כבר כתוב בקורות החיים". במידה והראיון לא היה נעים, זה בסדר להחליט שלא מתאים. אבל חבל לשים לעצמכם רגל אם המשרה רלוונטית.
9. כל שאלה יכולה למנף אתכם. כן. כל שאלה!
גם ששואלים "מה פחות חזק אצלך", או "מה המנהל שלך פחות אוהב אצלך", או "במה נכשלת?" או אפילו "למה לא כדאי לנו לקחת אותך". בנוסף, לדעת שיתעכבו אתכם על הפערים מול דרישות התפקיד. זה בסדר לא לעמוד בכל הדרישות. דווקא פה חשוב שתכינו תשובה טובה ותהיו בטוחים בה.
10. תזכרו שהמטרה שלכם בראיון עבודה היא לתת למראיינים תחושה של שקט וביטחון, הם צריכים להרגיש שאפשר לסמוך עליכם. מי שיעשו את זה יש להם סיכוי גבוה יותר לעבור מאשר אנשים שהם עומדים בול בדרישות המשרה אבל ממש לא נעימים.
אה.. ותכנסו במצב רוח טוב.
שיהיה בהצלחה!!
WhatsApp us
לאחר ההרשמה ישלח אליך מייל עם כל הפרטים
*ממש לפני תחילת ההדרכה מקבלים תזכורת לנייד