איך לכתוב קורות חיים מנצחים

בואו נבין איך מסתכלים על הקובץ שלנו,
בהתחלה- ברפרוף. מי שפותחים את קורות החיים, עברו ככל הנראה על הרבה קבצים עד שהגיעו אלינו, ולפני שהם יקראו את מה שכתבנו הם ירפרפו ויבינו אם שווה להתעמק או לעבור הלאה. לכן חשוב לתת להם את מה שהם צריכים לראות.
איך עושים את זה:

 

1. להתחיל מהמקום הכי רלוונטי למשרה.
אין נכון או לא נכון. אפשר להתחיל מההשכלה, מהשירות הצבאי, מהתפקיד האחרון או מהתפקיד הראשון. נתחיל מהמקום שהכי משרת אותנו.

 

2. עיצוב.
כדאי להשקיע בעיצוב, אחרי הכל אנחנו רוצים שהמסמך הזה יתפוס להם את העין. אפשר להשתמש בתכנת canva, יש שם הרבה עיצובים מעניינים. רק לא לשכוח להוריד את התמונה, לא מקובל בארצנו.

 

3. ניראות.
המסמך צריך להיות על דף אחד. החכמה היא לא לצמצם שוליים ולהקטין כתב, אלא לרשום בתמציתיות ובצורה עניינית את הדברים הרלוונטיים. אנחנו נרצה שהם ישימו לב לדברים החשובים. קורות חיים עמוסים לא נותנים תחושה טובה למי שקורא אותם.

 

4. מילות מפתח.
המטרה היא שכל מי שיקראו את קורות החיים, יבינו שיש לנו את הניסיון המתאים. את מילות המפתח אנחנו מוצאים בפרופיל המשרה שפורסם. למשל, אם במקום העבודה האחרון, היו לי מטופלים, ואני שולחת למקום שמחפשים לקוחות. אשתמש במילה לקוחות.
או אם אני רוצה להגיש מועמדות לחברה בתחום הפיננסים, ועבדתי בתחום אבל בחברה קטנה ולא מוכרת, אוכל להוסיף ליד שם החברה- חברה בתחום הפיננסים.

 

5. פורמט.
כדאי להשתמש בפורמט PDF כדי שיהיה ניתן לפתוח את המסמך גם במחשבי MAC. כיוון שמגייסים משתמשים בתוכנות גיוס, הפורמט צריך להיות קריא ולא לשמור כתמונה.
במידה והמשרה מפורסמת בעברית- נשלח קורות חיים בעברית. אם המשרה פורסמה באנגלית- נשלח באנגלית. זה הכלל.

 

6. מה להכניס.
במידה ועשינו את אותם הדברים בכמה מקומות עבודה שונים, לא נחזור על עצמנו. ננסח את הדברים אחרת כדי להביא להביא ערך מוסף.
אם מקום העבודה הראשון שלי היה לפני הרבה שנים, מאז עברתי מספר מקומות ולדעתי הוא עכשיו פחות רלוונטי, ניתן להוריד. לא באמת חייבים להתחיל מההתחלה.

 

7. שם הקובץ.
לא לשמור את הקובץ עם שם החברה אליה אנחנו שולחים או עם התאריך. כדאי ששם הקובץ יכיל את השם שלנו.
הכותרת של המסמך לא צריכה להיות "קורות חיים", זה מיותר. אני אישית אוהבת שבכותרת מופיע השם.

 

8. להגמיש את התפקיד.
העובדה שבחברה האחרונה שלנו קראו לתפקיד שלנו בשם שאף אחד מבחוץ לא יכול להבין, זו לא הבעיה שלנו. אנחנו לא חייבים להשתמש במונח שנתן לנו המעסיק אבל לא נגזים. נוכל לתת תפקיד שמשרת אותנו בהנחה שמדובר בהגדרה הגיונית. אם אנחנו לא מרגישים בנח, אפשר לפרט במעמד הראיון מה הייתה הגדרת התפקיד ומה בפועל עשינו כדי שהכל יהיה על השולחן. זה מביא אותי לנקודה האחרונה..

 

9. אמת.
לא נרשום דברים לא נכונים, לא נרשום דברים שלא עשינו, רק כדי שיזמנו אותנו. גם כשאנחנו מגמישים את התפקיד, הפירוט שנכתוב יהיה תואם למה שעשינו בפועל. לא נרשום דברים רק כדי שיזמנו אותנו.
הדרך הכי נכונה לעבור את תהליך חיפוש העבודה בקלות היא תמיד לבוא בתחושה שאנחנו לא צריכים לעגל פינות כדי להתקבל.

 

10. תשלחו! גם אם אתם לא עומדים בכל הדרישות. אנחנו לא יודעים באמת מה הכי חשוב להם. הם רואים את מה שיש לכם וגם את מה שאין לכם. אם הם בוחרים לזמן, סימן שאתם מתאימים.

שיהיה בהצלחה!!

רוצה לעשות את זה נכון?

אפשר להשאיר את הפרטים ואחזור אליך

תודה על הרשמתך

לשמירת מקום חינם בהדרכה

לאחר ההרשמה ישלח אליך מייל עם כל הפרטים

*ממש לפני תחילת ההדרכה מקבלים תזכורת לנייד

תודה על הרשמתך